Woensdag 21 augustus. Goes-Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen. 

We zijn los! Na een ochtend stevig doorwerken is het maar een kort ritje.  Heerlijk relaxen op de bekende stek.

         

         

Campererf de Feijter, Zaamslag. € 12.

          

Donderdag, 22 augustus. Zaamslag dag 2. Fietstochtje 23 km.

Via t Veer weg. Wat staat daar nu in de wei? Een kamelenfamilie!

Saai! Dat hoor ik wel eens over het polderlandschap. Nou, allesbehalve, vind ik. We fietsen over lommerrijke dijkjes met daartussen weidse vergezichten. Prachtig! Misschien ben ik wat bevooroordeeld. Tenslotte ben ik er geboren en getogen. Hier is honing te koop, daar courgettes. Een landwinkel heeft van alles en nog wat.

           

De zelfbedieningstheetuin even verderop heeft behalve heerlijke zelfgemaakte cheesecake ook Zeeuwse producten. Pruimen te koop bij een huis. Alles bio en vol van smaak.

Een stukje buitendijks langs de Westerschelde.

Poonhaven (t Poontje) voorbij,  letterlijk memorylane in. Hier stond ons allereerste (houten) woonhuisje. Alleen de regenbak  en wat resten van de fundering zijn nog te herkennen.

      

Terwijl de camperplaatsen zich vullen, is het op het bedrijf ook druk. Versgeoogste aardappelen worden naar de koelschuur gebracht. De zoon des huizes maakt knetterende proefritjes op zijn gerestaureerde Tomosje. Ook Leen moet aan de bak, omdat de waterpomp het begeven heeft. Met een nieuwe pomp uit Axel kan hij het repareren. Mijn broer komt nog even buurten. En ik? Ik geniet onder mijn parasolletje van al die levendigheid.

        

                

Vrijdag 23 augustus, dag 3 Zaamslag: Lunch Brasserie de Kraag.

Na een ochtend keutelen op de fiets naar Brasserie de Kraag aan de Otheense Kreek. Samen met mijn broers is het  zeer aangenaam vertoeven op deze mooie plek.

We eten heerlijk, o.a. mosselen, saté en vissoep. Daarna fietst Leen via de super in Terneuzen en rijdt naar Hulst om een zwaardere pomp. De gisteren in Axel - bij gebrek aan beter - gekochte pomp, voldoet echt niet.

Net als gisteren rijden de vrachten aardappels af en aan. Om 7 uur is het bijna gedaan. Pech voor de vermoeide harde werkers. De transportband loopt over. Zul je altijd zien! Bovendien moeten er vanavond nog uien gereden. Zoals vaker, alles tegelijk. Petje af!

Ons Libby staat inmiddels vertrekklaar. Morgenochtend vertrekken we voor een lange rit Duitsland in. Wij hebben het weer goed gehad.

   

Zaterdag 24 augustus. Zaamslag, Nl via België naar Marktheidenfeld, Beieren, Dld.

Het waren fijne dagen op het Campererf. Dat kan gelukkig bestaan naast het verlies,  wat hier extra voelbaar is. De goede herinneringen blijven. Voor 9en weg. De agrarische drukte alweer op gang. Vandaag zijn de uien aan de beurt. Via Hulst België in. Antwerpen, al weer veel verkeer, soepel door. Snelwegpauze bij Tessenderloo. Leen maakt de ramen schoon. Dat moeten glasheldere foto's worden!

Ook rond Luik is het druk. Even stapvoets bij een wegversmalling. De echte files staan de andere kant op. We verlaten de snelweg en hobbelen door Duits/Franstalig  dorpje Epen.

Schilderachtig  door de Hoge Venen tot Monchau in Duitsland.

De heuvelende doorsteek gaat verder. Lunch op een schaduwrijke wandel en langlaufP in Nationalpark Eifel. Wat is de 258 een mooie weg.

        

We volgen deze voorbij het kleine Nürburg. Alle drukte en aandacht gaat hier naar de beroemde race Ring.

          

Na bijna 100 km, al in het Rhein-Moseltal, kunnen we  de 44 op om boven Koblenz langs op de  Autobahn verder te sjezen.

Onderdoor Frankfurt am Main. Langs het enorme vliegveld. File steeds in tegenovergestelde richting.

Vanmorgen hebben we de Hymer CP bij Wertheim ingetoetst. Niet verwachtende de 550 km erheen ook in 1 dag af te leggen. Het scheelt echter niet veel. We eindigen iets noordelijker, omdat de CP aan de Main ons prettiger leek. Dat is ook zo, maar helaas staat er een feesttent op het terrein. We worden door de gemeente verwezen naar een P iets verderop. Geen Mainblick, maar Aldi und Lidlblick! We doen het ermee voor vannacht.

Het is 6 uur en bloedje heet. Meteen maar het stadje in. 1e indruk. Mooie pandjes,  maar saai. Het sprankelt niet echt. Aan de Mainkade een paar terrassen. Ze hebben er zo te zien lekkere pizza's. We worden echter tot  2x toe, ze ontoeschietelijk, weinig vriendelijk, behandeld, dat we maar vertrekken. Dus  snaaien we na onze wandeling bij de Aldi onze kant en klare pizzastukken bij elkaar, want veel te warm om te koken vandaag.

           

Parking t.o. Lidl, € 0, geen sani. Wel op CP Martinswiese € 5 (vandaag gesloten), Marktheidenfeld, Beieren.

            

verder week 35