Goes, zondag 12 april 2020, dag 13 thuisisolatie.

Een luie Paasochtend. Voor de lunch zoeken we de verstopeieren van Paco. Haha! Dat valt nog niet mee. Ik ben zelf van 1 vergeten waar.

Met de inmiddels gevulde eitjes maak ik een klassieke lentesalade op een bedje van andijvie.

Het al 2 weken stralend zonnige weer gaat veranderen. Af en toe bewolkt het. Een frisse bries wordt afgewisseld door een windstille benauwde atmosfeer.

We wandelen door het tunneltje onder de rondweg door naar het bedrijventerrein Joachimikade op een schiereiland in het kanaal. Helemaal tot het eind. Wanneer je er niks te zoeken hebt, kom je er niet. Lekker rustig dus, al wordt er hier en daar wel gewerkt.

           

          

Maandag 2e paasdag 13 april, dag 14 thuisisolatie.

Na al het mooie lenteweer moet Nederland nu een paar dagen door een koudedipje. De temperatuur is gekelderd tot 10° met een stevige noordenwind. Bovendien is het bewolkt en smoddert het wat. Voor de tuin is het de moeite niet. Na ontbijt, het nieuws en de nu dagelijkse appjes worden  de gebruikelijke klussen afgewerkt. De afgelopen tijd zijn de foto’s bijgeplaatst en  hebben we de tekst van onze Marokkoreis nog eens goed nagekeken. Nu dit erop zit, begin ik aan de volgende digitale klus. Nou ja, volgende…. In 2013 verscheen het 1e stuk al.  De dikke knipselmappen/dagboeken van onze Amerika/Mexicoreis overzetten naar de website. Dat betekent alle tekst intikken. Foto’s en dia’s scannen. Een enorme klus, waar we alweer een aantal jaar gewoon niet aan toekomen omdat we nog steeds zo druk zijn met nieuwe reizen en andere zaken.

          

Tegen de middag komt de zon door. Dus na de lunch jas, das en handschoenen aan voor een fietstochtje. Van  Goes via Terlucht, ‘s-Heer Arendskerke en Heinkenszand door de Zak van Zuid Beveland naar Nisse.

           

           

Hier scoren  we aan de Ring  eerst wat vaste plantjes. Genieten we van de pulletjes (baby-eendjes) in de ‘Vaete' voor de kerk. Bij het uitrijden schuin tegenover de kasteelpoort kunnen we walnoten kopen en even verderop een flinke zak uien. Zo de fietstassen zijn vol. Eerder had ik al een paar takken meidoorn verkregen.

        

         

Halverwege ‘s-Heer Abtskerke een korte stop bij de authentieke Van Der Meulenhoeve. Ook in ‘Schrabbekerke' een rondje om de mooie kerk. 

De Watertoren in Goes Zuid wenkt ons al. Zo, lekker uitgewaaid!

Wat betreft Marokkoblijvers nieuws: Morgen 10.15 uur  is er op Radio NH een interview met 2 camperaars, die in Tafraoute staan.  

         

Dinsdag 14 april 2020, Dag 15 thuisisolatie.

Wat is het koud! Leen staat om 7 uur weer voor de groentekraam.

 

We beschouwen onze strenge thuisisolatie na vertrek uit Marokko en overtocht op de ferry nu wel als beëindigd. Toch gaan we gewoon door met de grootste voorzichtigheid betrachten. Als we er goed over nadenken leven we nu al sinds 16 maart, toen de 1e maatregelen ons troffen in Agdz,  met beperkingen.

        

Vandaag beëindigen we hiermee, ook het dagelijkse verslag onder deze Marokkoreis. (Alleen het verloop voor de achterblijvers zullen we nog toevoegen).  Het is tijd om ermee te stoppen, vinden wij.

Deze 2e reis naar en door Marokko was een geweldige warme ervaring. Ook voor het 2e deel waarin we zelf niet meer konden beslissen waarheen, overheersen naast de spanning de positieve gevoelens naar het Marokkaanse volk.

Voor wie bang is nu afkickverschijnselen te krijgen, verwijzen we naar de Amerika/Mexicoreis 1984. Dat  is na jaren weer work in progress! Het doel is dagelijks een stukje tekst om te zetten.  Ik ben daarmee wat verder, dan Leen. Hij zoekt het verschillende beeldmateriaal uit, moet het  scannen en bij de tekst plaatsen. Een groot karwei dus.