Vrijdag 1 mei retourtje Goes - Etten-Leur

        

        

     
 
Zaterdag 2 mei, ommetje Goes Noord


        

       
Maandag 4 mei, tuin.

          

        

Woensdag 6 mei 2020, fietstocht.

Marokkonieuws: Binnenkort mag KLM weer een vlucht uitvoeren om zieke/zwakke Nederlanders te repatriëren. Ook is er, nog in mei, toestemming van Marokko voor 2 GNV ferries van Tanger-Med naar Sète in Frankrijk. Camperaars kunnen boeken en naar we aannemen met ticket naar de haven reizen. Net als het exitplan in Nederland toch moedgevende maatregelen.

        

Goes

      

        

's-Heer Hendrikskinderen

         

Baarsdorp-Heinkenszand

           

          

Heinkenszand

           

Oude Spoorbaan Sloe

          

's-Heerenhoek

          

Nisse

Kloetinge

         

Donderdag 7 mei, fietstocht Suus.

Goese Meer - Goese Sas - Wilhelminadorp.

          

          

             

          

           

Vrijdag 8 mei retourtje Goes - Zeeuws-Vlaanderen.

Terneuzen

         

Reuzenhoek

 

Hoek van de Dijk

      

Tuin Zaamslagveer

           

         

Zaterdag 8 mei, fietstocht Leen

         

            

          

          

         

Maandag 11 mei, Suus groene wandeling Goes

         

           

         

           

Vrijdag 15 mei, fietstochtje Kapelle-Biezelinge.

Marokkonieuws: as dinsdag is er toestemming voor een ferry van Tanger-Med naar Barcelona of Sète. Volgens NKC door overeenkomst tussen Nl en Marokko. De plusminus nog 100 NLcampers zouden allen daarop mee moeten kunnen.  Het dringende advies is hiervoor te boeken, ook al is het ticket duurder dan normaal, temeer dat daarna de intensieve bemoeienis van de Nl Ambassade verminderd zal worden. Laatste kans dus en anders wachten tot de situatie genormaliseerd is.

          

Met de langzame lock out maatregelen hier, ook wb toerisme,  hebben we een voorzichtig camperuitje gepland. Voor het pinksterweekend wacht een gereserveerd plaatsje op de ons bekende stek www.campererfdefeijter.nl in Zeeuws Vlaanderen. Altijd al volop rust en ruimte daar, zal dat nu met maximaal 50% bezetting zeker het geval zijn. Hoe mooi het Zuid Bevelandse landschap ook is, toch  zijn we  inmiddels wel toe aan eens een ander fietsrondje. Tussen Westerschelde en Belgische grens hebben we weer allerlei ‘nieuwe’ opties.

 

Een nuttig fietstochtje vandaag brengt ons als eerste naar de camperstalling op de Smokkelhoek, Kapelle. De deze week bij de Action gekochte babyhoeslakentjes blijken perfect om de bankzittingen te passen. Makkelijk!

       

Kloetinge

              

Kapelle

                

Smokkelhoek

            

We zwaaien naar zoonlief, die vlakbij hoog in zijn huisje de enorme kraan bedient. Nadat hij ons gespot heeft, draait hij een ererondje voor ons.

         

  

Volgende stop bij onze vaste fruitkraam tussen de boomgaarden. De peren zijn inmiddels uitverkocht, maar de Elstar appels smaken nog steeds perfect.

Tot slot leggen we in Kloetinge nog aan  bij de landwinkel. Deze boer heeft naast fruit en groente nog veel meer regionale producten.

Op tijd terug. Niet om mij een koppie kleiner te maken, maar wel om een korter koppie te krijgen. Heel blij mee Ingrid. Top!

      

Woensdag 20 mei 2020. Goes, in de tuin.

Er is weer een ferry onderweg naar Genua met zo’n 50 Nederlandse camperaars.

Vandaag kwam er dan een antwoord op onze klacht/kritische brief aan de Nl. Ambassade.

Veel herhaling van onze eigen brief en begrip voor onze situatie plus compliment, dat we er in geslaagd zijn door eigen handelen een plaats op de ferry naar Sète te behalen. Wat betreft het ontbreken van een Nl vertegenwoordiging op de Parking in Ksar Sguir wordt alleen opgemerkt dat de Nl Ambassade in Marokko een andere keuze gemaakt heeft vanwege grote drukte en het gevaar op besmetting. Toch zijn ze erg blij met onze klacht, want hiervan kan geleerd worden in de toekomst (!?). Ondertekend namens de minister van Buitenlandse Zaken.

        

Donderdag 21 mei, fietstochtje 's-Heer Arendskerke.

           

 

              

             

Woensdag 27 mei. Campererf de Feijter €12 (all-in)., Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen.

Het voelt heerlijk er even op uit te kunnen. Meteen al kunnen we zwaaien naar een tegemoetkomende camper. We komen er nog verscheidene tegen gedurende het halfuurs ritje. Op het erf worden we welkom geheten door Piet. Er zijn nog een paar lege plaatsen. Alle gereserveerd voor de Pinkster.

Na wat achterstallige schoonmaakklussen is er nog tijd voor een uurtje rust in de luwte van de camper. Het waait nogal onstuimig. Alweer de harde noordenwind.

Afgelopen weekend zijn er weer gerepatrieerde camperaars uit Marokko in Nederland aangekomen. Door bemoeienis van Ambassade en NKC konden ze mee met een Italiaanse GNR ferry. Eerst was er sprake van Barcelona of Sète (leek ons meteen al onwaarschijnlijk) als ontschepingsplaats, maar uiteraard werd het toch Genua. Op de NKC site verschijnen de dankbetuigingen voor de bemoeienis, maar ook begint het gesputter van de leden, waarvan de camper nu al maanden in Marokko in opslag (o.a. alle NKC groepsreizendeelnemers zijn terug gevlogen) staat: wanneer wordt er voor ons bemiddeld? Wij willen onze camper ophalen! Wij zijn heel blij, dat wij nooit op dat vlieg advies zijn ingegaan. Ten eerste vanwege de onzekerheid hoe je je camper terugvindt, maar ook was vandaag ons Libby niet uit de stalling gehaald en op weg naar nieuwe horizonten gereden, zodat we lekker in ons campertje zitten te genieten met een letterlijk en figuurlijk brede blik.

         

Vrijdag 28 mei, fietstochtje.

We hebben wat boodschappen nodig en koppelen daar een ommetje Aandijkseweg, Poonhaven naar de Westerschelde en langs de Griete naar  Terneuzen aan vast. Terug via Reuzenhoek en Hoek van de Dijk.

            

          

           

        

           

         

           

De middag door lekker lezen en even op de fiets de dijk over naar jongste broer vlakbij. Gister is oudste broer al langs geweest. Die woont ook niet ver. Het waait nog steeds pittig.

 

Vrijdag 29 mei. Rond de camper.

Van alles wat vandaag. Leen werpt zich op achterstallig Marokkostof en vuil. Ook ik doe een paar hh klusjes.

Na de lunch loop ik een rondje door de nieuw gemaakte ‘wandelwei’. Een natuurproject in samenwerking met Landschapsbeheer Zeeland. Mooi gemaakt. Extra groen en water voor de vogels. 2 scholeksters vliegen op uit de nieuwe waterput. In de oude put gedijen na uitbaggeren de kamsalamanders weer als vanouds. In een nestkast broedt een paar torenvalkjes voor het derde jaar op rij. Mooi werk en ook nog leuk voor de camperaars.

           

Om mijn wandeling te verlengen loop ik tussen gerst en suikerbieten tot aan het tarweveld een heen en weertje over de dreef. Een haas maakt dat die weg komt.

             

           

 

In de namiddag gezellige visite en weer een fijne dag voorbij.

 

Zaterdag 30 mei, Op de fiets rond t ‘Groot Eiland'.

       

       

        

           

          

            

            

        

            

             

           

         

         

          

            

              

      

         

           

          

             

Zondag 31 mei (1e pinksterdag), wandelrondje 7,5 km via knooppunten.

Nog een paar boodschappen in Terneuzen door Leen.

Ter afwisseling een wandeling vanaf de CP. Behalve fietsknooppunten vlakbij, blijkt aansluiting op het wandelnetwerk direct op de dijk. Makkelijker kan niet. Zelfs voor mij over een onbekende dijk. Leuk!

              

           

        

        

     

          

         

         

verder naar juni