Dinsdag 1 september 2020, Eem(fiets)route 42 km.

Het was koud vannacht. De meteorologische herfst is begonnen. Toch wordt het, wanneer de zon schijnt, best aangenaam (18°).

We hebben een kant en klare fietsroute gekregen. Start in Bunschoten. Langs het Eemmeer weg. Daarna het ‘natte' veengebied in.

        

       

    

In de gemeente Amersfoort fietsen we van de ene groene nieuwbouw in de andere: Vathorst, Hooglanderveen en  Hoogland. 1 bordje gemist en zoeken tot we toch weer op een knooppunt terechtkomen.

            

             

Dit is Utrechtse Heuvelrug. Door mooie lommerrijke lanen tussen landgoederen tot de rivier de Eem.

Daar is het landschap weer open. Grasland omgeven door groene sloten.

Nog verder langs de rivier zelf. We rijden door Eembrugge en Eemdijk. We zien de windmolens al draaien aan de overkant van het Eemmeer.

         

           

Nog een stop aan de Palendijk en we zijn weer rond. Het laatste uur is het bewolkt en meteen een stuk koeler. Weer verkleumde handjes.

Gelukkig krijgen we later op de dag nog een zonnige toegift. Het is hier een heerlijke stek met uitzicht op bootjes en watervogels.

CP Jachthaven Nieuwboer € 18, Spakenburg.

     

Woensdag 2 september 2020. Van Spakenburg, Utrecht naar Etten Leur, Noord Brabant.

Gisteravond werden we voor onze neus  getrakteerd op de start van een zeilwedstrijd tussen oude vissersbotters. Een prachtig gezicht, maar doordat er amper wind stond was het niet erg flitsend. Meer een slakkenrace!

           

We zijn op tijd weg, daardoor staan we nog voor de lunch op de inmiddels vertrouwde CP. De zomer is terug. Heerlijk! Luifel uit en na de noodzakelijke bezigheden in relaxstand.

CP Jachthaven Turfvaart € 18, Etten-Leur, Noord Brabant.

          

Donderdag 3 september 2020. Wandelknooppunten: Rondje Oud Leur, 6 km.

Het regent de hele ochtend. Het fietsrondje door o.a. Prinsenbeek lassen we af. Toch wil ik de deur uit. Dan maar wandelen. Ook daar zijn knooppunten voor en een kant en klare route vanaf de Turfvaart. Tussen alle nieuwbouw verrast het oude centrum van Leur.

Buitenom het oude dorp heen loop ik, bijna terug,  net de verkeerde kant op. Zo moet ik me nog haasten, want om half 1 staat de lunch afspraak met jongste zoon en partner. Gezellig en lekker. Na de middag is het droog en loopt de temperatuur op tot 21°.

CP Jachthaven De Turfvaart € 18, Etten-Leur, Noord Brabant.

         

Vrijdag 4 september 2020. Van Etten Leur, Noord-Brabant naar Zaamslag, Zeeland.

Een transfer met tussenstop in Kapelle-Biezelinge. Daar staat ons autootje in de camperstalling. Leen rijdt verder naar de CP. Ik maak nog een tussenstop. In Goes gaat de vuile was in de machine en daarna in de droger. Ondertussen heb ik tijd voor klusjes en bijpraten met de buurvrouw. Met de schone was en post van de afgelopen week parkeer ik een aantal uur later achter de camper. Op deze ons vertrouwde stek bivakkeren we de komende week. Hopelijk blijft er naast de medische perikelen ook nog tijd voor ontspanning.

           

          

Campererf de Feijter  € 12,50, Zaamslagveer, Zeeuws Vlaanderen.

            

Zaterdag 5 september 2020.

Een van ‘alleswat’ dag. Klussen, boodschappen in het dorp en een fietsrondje langs de broers.  Vandaag begint voor mij 3 dagen lichtverteerbaar  eten en helder drinken. Ik vind het niet lekker Vezelarm, overgaar en veel zoet. Afijn. Er zijn  ergere dingen!

             

CP Campererf de Feijter.

           

Zondag 6 september 2020. Fietsrondje 35 km.

Vanavond moet ik aan de laxeerpillen. Morgen begint het grote medicinale  drinken. Voor het zover is, plannen we nog een fietstochtje. Door de Aandijkseweg (de Straote) , over Poonhaven (’t Poontje) naar de Westerschelde.

Vanaf het Gemaal Kampen buitendijks tot de voormalige veerhaven Perkpolder. De grote plannen: Dure woningen aan het water met jachthaven en golfbaan zijn, o.a. door tegenstand uit de natuurhoek, nog steeds niet verwezenlijkt.

    

      

Wel staat er een zeer populaire strandtent. Op deze mooie zondag zijn de uitgebreide terrassen flink bezet. Loungemuziek klinkt all over. Hippe jongelui en passerende fietsers mengen zich. Wij vinden het te druk.

In Walsoorden vinden we een intiem theetuintje. We genieten er in alle rust van thoffie en overheerlijke appel-peren-kruimeltaart.

Weg van de Schelde naar Groenendijk en ‘Klooster'(zande). Verder door de buurtschappen Strooienstad en Kampen.

        

         

Voor Vogelwaarde rechtsaf langs de inmiddels bekende kamelenboerderij en via Zaamslagveer terug op honk.

       

Campererf de Feijter, Zaamslag.

          

Maandag 7 september 2020.

Terwijl Leen met t autootje naar Terneuzen vertrekt, hang ik rond de camper. Voor de middag vertrekken de laatste  2 campers. Wij blijven achter. Prima voor deze dag. Gelukkig brengt bezoek wat afleiding. In de avond verorbert Leen een lekkere groenteomelet, terwijl ik de liter medicijnvocht en daarna nog een liter helder drinken weg werk.

             

         

Dinsdag 8 september. Onderzoek Erasmus Rotterdam.

6 uur gaat de wekker al. Op Spui stapt broer John in. We ondergaan dit jaarlijkse ritueel gezamenlijk. Geen oponthoud vandaag. Noch op de snelweg, noch in Rotterdam. Wat een klein wonder mag heten. Ruim op tijd dus. De onderzoeken zelf vinden plaats in turbostand, lijkt het wel. Opgelucht kunnen we aan een laat ontbijt en daarna weer ruim anderhalf uur terug. Doodmoe hang ik de middag uit en lig vroeg op bed.

Campererf de Feijter, Zaamslag.

 

Woensdag 9 september 2020. Fietsrondje Axel, 21 km.

Boodschappen nodig. Vandaag doen we dat in Axel. Het grijze miezerweer houdt ons niet tegen. Fietsend door de Beoostenblijpolder (Bossenblie) zien we de slanke kerktoren en beetje lompe watertoren, ook nog de molen erbij, al snel naderen.

         

 

Buiten de super worden we begroet door de zon en  een helder blauwe hemel. Nou ja! Wat een prettige verrassing, na alle grauwe weersvoorspellingen voor vandaag.

Axel heeft best een paar markante gebouwen, o.a. een prachtig gemeentehuis en een modern  interessant streekmuseum: Het Warenhuis.  Ik zie een nieuw gedenkteken voor de Poolse generaal Szydlowski, die in 1944 met zijn troepen Axel heeft bevrijd.

 

Via een andere route, over Zaamslag en Reuzenhoek terug. Vanmiddag verjaarsvisite bij jongste broer.

 

Campererf de Feijter, Zaamslag.

          

Donderdag 10 september 2020, fietsen door het land van Hulst, 38 km.

Over Zaamslagveer en de Sasdijk tot Luntershoek.

Daar voorbij pikken we nr 44, het 1e knooppunt van de route op. Langs het Groot Eiland meanderen we tot Heikant.

         

              

Dit dorp vormt samen met Koewacht en Sint Jansteen de vlasdriehoek. Het dorp staat dan ook volop in het teken van dit gewas en de werkers daarin.

      

          

Voor we Hulst bereiken raken we nog aan, ook grensdorp, St Jansteen.

Hulst, mooiste vestingstad van Nederland is met recht een ‘schone’ (in de betekenis van mooie) stad. Het is marktdag en dus bomvol met streekbewoners en  (Belgische) toeristen. In deze stad voert ‘den vos Reynaerde' de hoofdtoon.

          

Daarnaast zijn de wallen en hergraven gracht, compleet met poorten het aanzien meer dan waard.

         

            

 

Na alle drukte duiken we de polder weer in. Helaas komen we geen enkel terras meer tegen. In Vogelwaarde schaffen we nog wel een paar oranje minipompoenen aan. Eerst nog van de beloofde nazomer genieten, maar wanneer het weer omslaat, zal een pompoensoepje zeker smaken. Wie wat bewaart heeft wat, tenslotte!

 

        

Campererf de Feijter, Zaamslag.

            

Vrijdag 11 september 2020, laatste fietstocht en lunch Axel, 37 km.

Voor de ‘Puttertjeslunch' hebben we afgesproken in Axel. We vertrekken een paar uur eerder en maken er een mooi fietsrondje van. Via Reuzenhoek (fruit en jamkraam)  en Val naar de Griete.

          

Tot Terneuzen langs de Westerschelde.

Daarna over het fietspad langs de Otheense (Notense) Kreek.

           

Over Spui en Schapenbout naar de Axelse Sassing. Nog tijd zat voor een pauze aan de Axelse Kreek.

           

Ook in Axel nog tijd  voor een ommetje.

We lunchen op een bijzondere locatie. De voormalige RK kerk. Het heeft wat voeten in de aarde voordat er een coronaproof opstelling voor ons is gevonden op het druk bezochte terras. Het eten blijkt  lekker en gevarieerd. Relaxed verglijdt de middag.

De terugroute via Kijkuit (Kiekuut) mag met een e-tandje extra, vinden we.

         

Campererf de Feijter, Zaamslag.

         

Zaterdag 12 september 2020, naar huis.

Deze laatste week op t campererf hebben we het nuttige met het aangename verenigd. Oost-Zeeuws Vlaanderen befietsten we alle richtingen op. We zijn er zelfs in geslaagd een weggetje te vinden, waarvan we allebei denken er nog niet eerder geweest te zijn.

Al vroeg nemen we afscheid van de familie. Het was weer een aangenaam verblijf. Tot de volgende keer!

In Goes werken we de opruimwerkzaamheden routineus af. Inmiddels staat de camper in de stalling. Tot wanneer is onduidelijk. Binnenkort verwachten we ons 1e kleinkind, dus wie weet bivakkeren we weer al snel in het Brabantse.

Of we dit najaar nog zuidwaarts trekken, blijft vooralsnog onzeker. Graag zouden we wat Portugese herfst meepikken, maar of dat doorgaat hangt helemaal af van de Corona ontwikkelingen in met name de doorreislanden Frankrijk en Spanje de komende tijd.

We blijven optimistisch. Hou de website maar in de gaten.

Thuis in Goes.